about
play

Драги ученици и родители,

Добредојдовте на улица Еднаквост број 100 - место каде што живее еднаквоста.
Ве повикуваме да ни се приклучите на патот кон слободно општество во кое живеат луѓе со еднакви права и еднакви можности.
Еднаквоста е кога секој твој другар или другарка, соученик или соученичка има еднакви можности и шанси да го искористи максимумот од својот живот и од своите таленти. Исто така, еднаквост е верувањето дека никој не треба да има помалку животни шанси поради начинот на кој е роден, од каде потекнува, во што верува или дали има попреченост.
Поддржете нè во подвигот улицата Еднаквост да стане најголемата и најдолгата улица во нашата држава.
Кликнете на ИГРАЈ и научете повеќе!